dilluns, 30 d’abril del 2012

Medi Ambient de Balears demana precaució davant l'inici de la temporada d'incendis

Palma, 30 abr (EFE). - Medi Ambient ha demanat avui precaució a la població de l'arxipèlag davant l'inici demà 1 de maig de la temporada alta de risc d'incendi forestal a Balears, que es prolongarà durant sis mesos.
Fins al 15 d'octubre, els mitjans operatius per a l'extinció d'incendis es veuran reforçats per les autoritats, que faran un especial crida a la conscienciació ciutadana per evitar els incendis als boscos i camps.

La conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, que dirigeix ​​Biel Company, ha explicat que en aquesta temporada el risc d'incendi forestal és molt elevat a causa de la dispersió d'habitatges que hi ha a les illes ia l'elevada afluència de persones per terrenys forestals.

L'any passat es van produir a l'arxipèlag 157 incendis que van cremar 2.478,83 hectàrees, mentre que des de començament d'any s'han registrat ja registrat 20 incendis forestals que han afectat a 21,5 hectàrees.

A partir de demà entren en vigor les normes sobre l'ús del foc i les activitats susceptibles d'incrementar el risc d'incendi forestal.

A més de reclamar precaució, l'Executiu balear recorda que es doni avís immediat al 112 sobre qualsevol incendi forestal i que es respecti la prohibició de fer foc en terrenys forestals.

Es recorda que caldrà sol · licitar una autorització administrativa per fer foc a menys de 500 metres de zones forestals i que cal extremar la precaució en zones boscoses, on no s'han de llençar burilles de cigarretes ni deixar residus que puguin provocar incendis.

Entre les recomanacions donades figuren les de prendre mesures especials de prevenció en cas de viure en un entorn forestal i estar atent per evitar que comencin incendis intencionats, a més de col · laborar amb les forces de seguretat i els operatius d'extinció en cas d'incendi. EFE


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada