dilluns, 30 d’abril del 2012

Ecologistes animen a participar demà en la cadena en defensa de Sa Ràpita


Palma, 28 abr (EFE). - La Plataforma Salvem sa Ràpita, el GOB i Amics de la Terra han fet una crida a la participació en una cadena humana que organitzen demà, en defensa "de l'últim gran arenal verge de Mallorca" i en contra del projecte de construcció d'un complex hoteler de cinc estrelles en aquest lloc.

El grup ecologista GOB ha assenyalat que la cadena humana 29A, que sortirà de l'entrada del Club Nàutic de Sa Ràpita a les 11.00 hores, és la resposta de la societat davant "el retorn de les velles polítiques que pretenen vincular el creixement econòmic a la destrucció del territori ".

L'entitat ha recordat que a més de ser utilitzades com la imatge turística de Mallorca, l'arenal de sa Ràpita i es Trenc constitueixen una zona natural emblemàtica d'importància internacional que forma part de l'Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) des Trenc-es Salobrar de Camps, i que va ser declarat Lloc d'Interès Comunitari (LIC) i Zona d'Especial Protecció d'Aus (ZEPA) pels seus indubtables valors naturals.

El GOB considera la construcció d'un hotel de 1.200 places, amb una ocupació de prop de 20 hectàrees, enganxat a l'Arenal de sa Ràpita un "símbol" d'una política de retorn a "l'especulació i l'agressió al territori", amb l'argument "pervers" de la creació d'ocupació i la generació de riquesa.

L'entitat conservacionista critica que "s'atreveixen ara fins i tot amb aquest símbol de la preservació", que s'ha mantingut així "gràcies a la lluita social que es va iniciar fa més de trenta anys per a la protecció del sorral veí d'Es Trenc".

L'Arenal de sa Ràpita i es Trenc conformen una línia verge de costa i un sistema dunar amb greus problemes de conservació vinculats a processos d'erosió derivats de la modificació de la dinàmica litoral pel port esportiu construït als anys 70, la retirada de posidònia amb mitjans mecànics i l'afluència massiva de persones els mesos d'estiu, defensa el GOB.

Font : AQUI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada