diumenge, 6 de maig del 2012

El dingo va contribuir a la desaparició del tigre de Tasmània



Sydney (Austràlia), 3 maig (EFEverde). - El dingo o gos salvatge australià va ser responsable de la desaparició fa uns 3.000 anys del tigre de Tasmània (Thylacine cynocephalus) del territori continental d'Austràlia, segons una nova teoria divulgada avui.


La investigació publicada a la revista científica PLoS One assenyala que aquest animal salvatge també és en part responsable de la desaparició dels dimonis de Tasmània (Sarcophilus harrisii) de l'Austràlia continental.


Els Thylacines van desaparèixer uns 500 anys després de l'arribada dels dingos (Canis lupus dingo) a Austràlia, encara que van sobreviure a la meridional illa de Tasmània fins a la seva total extinció el 1936.


La comunitat científica australiana ha debatut durant molts anys les causes de la desaparició dels Thylacines de l'Austràlia continental.


Fins ara es creia que el marsupial carnívor era més gran que el dingo, per la qual cosa es descartava la possibilitat de confrontacions directes entre tots dos.


Però Mike Letnic, de la Universitat de Nova Gal · les del Sud, i els seus companys de la Universitat de Sydney van comparar la mida dels fòssils de les dues bèsties que van habitar l'interior del país oceànic en l'Holocè i van descobrir que el gos salvatge era més gran que el marsupial.


Els mesuraments dels fòssils van llançar que els Thylacines més petits eren fins un 28,2 per cent més petits que els dingos de menor grandària, d'acord a l'estudi, ha informat avui l'emissora local ABC.


Fins i tot les femelles dels marsupials tenien la grandària d'una guineu i si els mascles dels Thylacines tenien la mateixa mida, els dingos els superaven en pes fins a un 54 per cent més.


Per més informació AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada